MINDFULNESSIN PERUSTEET 6 VIIKON KURSSI

Mindfulnessin perusteet -kurssilla tutustutaan mindfulnessin perusteisiin. Kurssin aikana käymme läpi ja harjoittelemme erilaisia mindfulness-harjoituksia, jotka voit viedä mukanasi omaan arkeen ja sitä kautta lisätä omaa hyvinvointiasi. Mindfulness kehittää tunne- ja tietoisuustaitoja. Mindfulnessin avulla on mahdollista saada yhteys omaan itseen ja omaan kehoon sekä tulla tietoiseksi oman mielen toimintatavoista. Mindfulness ei ole terapiaa eikä ryhmää suositella akuutin kriisin aikana.

Mindfulnessin perusteet -kurssin teemat ovat:

– mitä on mindfulness
– muodollinen ja epämuodollinen mindfulness-harjoitus
– kehollisuus ja lempeyden vahvistaminen
– työskentely vaikeiden tunteiden kanssa
– ajatusten kanssa työskentely ja tietoinen vuorovaikutus
– mindfulness omassa arjessa

Milloin: Lauantaisin 15.1.-19.2.22 klo 10.30-12.30

Missä: Metodin terapia- ja hyvinvointitalolla Riihikoskella

Ohjaaja: Mindfulness ohjaaja CMIF® Anni Mäkäräinen

Hinta: 180e

Ilmoittautumiset: info@metodintalo.fi

Kurssi toteutuu vähintään 6 osallistujalla. Kurssilla mahtuu 12 osallistujaa.

Ravitsemusterapeutin etäluento tulossa! Lisätietoja myöhemmin.

Pysyvää painonhallintaa ilman dieettejä – mahdotonta?

Syödään rennosti, mutta terveellisesti – mahdotonta?

Mikä sinun tilastosi on onnistuneissa kesä kuntoon -projekteissa?

Nouseeko paino kesälomalla ja syyskuussa ahdistaa?

Onko joulun kinkku- tai konvehtikilojen kanssa taistelu jokavuotinen stressinaihe?

Entä jos lopettaisit ikuisen dieettikierteen ja ”maanantaina ryhdistäydyn” -ajattelun ja pyrkisit sen sijaan pysyvään painonhallintaan?

Metodin ravitsemusterapeutti Niina Matikan etäluennolla käydään läpi perusasiat terveellisestä syömisestä ja painonhallinnasta. Niina puhuu rennosta mutta terveellisestä syömisestä ja etenkin nyt niin ajankohtaisesta kesäherkuttelusta.

Terveellinen elämä ja painonhallinta ei tarkoita ikuista kiristelyä ja kieltäytymistä. Elämän ei tarvitse olla joko tai – joko pelkkää herkuttelua tai kokonaan herkuista luopumista. Niina kertoo luennolla myös lyhyesti intuitiivisesta syömisestä, mitä se on ja miksi kaikkien olisi siihen hyvä pyrkiä. Luennolta saat hyviä vinkkejä kesään sekä miten aloittaa pyrkimys pysyvään painonhallintaan ja harjoitella intuitiivista syömistä.

Luento pidetään mahdollisesti etäluentona.

Hinta 30euroa/henkilö

Avaimet elämäntapamuutokseen on luentosarja, joka keskittyy niihin tärkeisiin asioihin,  jotka vaikuttavat onnistuneeseen elämäntapamuutokseen, ja tuovat mukanaan mahdollisuuden saavuttaa aitoja ja pysyviä tuloksia.

Vallitsevan koronapandemiatilanteen vuoksi luennot järjestetään mahdollisesti etänä, jolloin jokainen voi seurata niitä turvallisesti omalta näytöltä.

Seuraavat luennot syksyllä 2021. Lisätietoja myöhemmin

Luentojen sisältö:

Luento 1. 

Psyykkinen valmentaja Toni Kataja avaa itsetuntemuksen tärkeää taitoa, sekä puhuu mm. arjen voimavaroista, rajallisesta ajasta, rutiineista, itsetunnosta ja itseluottamuksesta.

Luento 2. 

Sosionomi ja personal trainer Janiika Toivoniemi kertoo omasta elämäntapamuutosmatkastaan. Janiika puhuu matkansa haasteista, epäonnistumisista, mutkista ja isoista kysymyksistä, sekä myös siitä miten hän lopulta onnistui ja löysi oman tiensä lopputulokseen, joka on aito, hyvinvoiva ja onnellinen.

Luento 3. 

Psykologi ja psykoterapeutti Eeva-Leena Kataja puhuu itsesäätelyn ja stressin merkityksestä arjessa ja elämäntapamuutoksessa.

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen info@metodintalo.fi

Seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuuden kohtaaminen vastaanotolla – perehdytys seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuuden terapian (SSM-terapia) työotteeseen

Tavoite: Tavoitteena on kehittää ja laajentaa osallistujien ymmärrystä seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuutta edustavien asiakkaiden kanssa työskentelemisen ulottuvuuksista. Perehdymme tämän asiakasryhmän kohtaamisen erityiskysymyksiin sekä paneudumme asioihin, joiden tietäminen ja ymmärtäminen auttaa asiakaslähtöisen kontaktin muodostumisessa.

Kohderyhmä: SSM-terapian työotteeseen perehtyminen antaa työkaluja niin psyykkisen terveydenhuollon kuin sosiaali- ja kasvatusalankin ammattihenkilöille, jotka työssään kohtaavat seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden monimuotoisuutta. Niin lasten, nuorten, aikuisten kuin pariskuntien ja perheidenkin kanssa työskentelevät voivat saada SSM-terapian työotteesta uutta näkökulmaa ja osaamista asiakastyöhönsä. Sisältö onkin sovellettavissa myös muuhun kuin psykoterapiatyöhön.

Menetelmät: Kouluttajan luento-osiot, kysymykset ja keskustelut, paikalle tuotuun kirjallisuuteen tutustuminen, tematiikkaan eläytymiseksi mahdollisesti lyhytelokuvat. Koulutusryhmä pidetään pienenä, jotta keskusteleva ilmapiiri mahdollistuu.

Kouluttaja: Aleksi Jalava – psykologian maisteri, laillistettu psykologi, psykoterapeutti (yksilö- ja pariterapia): täyd.koul. kognitiivisen psykoterapian kouluttajapsykoterapeuttikoulutus / vaativa erityistaso, pariterapia, kliininen hypnoterapia

Aika: Ilmoitetaan myöhemmin

Hinta: 195,00e per henkilö+ alv.

Lisätiedustelut ja ilmoittautumiset: Eeva-Leena Kataja, 0400-578 752, eeva-leena.kataja@metodintalo.fi

Minun mieleni – Onnellisempi, tasapainoisempi, ja hyvinvoivempi minä

”Minun mieleni” on kahdeksan viikon pituinen verkossa tapahtuva valmennus, joka keskittyy kokonaisvaltaisen psyykkisen hyvinvoinnin, tasapainon ja onnellisuuden löytämiseen omasta itsestä ja arjesta.

Valmennuksen aikana tutustutaan ja keskitytään seuraaviin osa-alueisiin:

– Itsetuntemus
– Itseluottamus
– Itsetunto
– Arjen voima- ja aikavarat
– Rutiinit
– Taito nähdä onni ja onnellisuus hetkessä
– Kiitollisuus omasta itsestä ja elämästä
– Läsnäolo ja eläminen hetkessä.

Nämä kaikki em. asiat ovat joko psyykkisiä taitoja tai psyykkiset taidot vaikuttavat oleellisesti niiden kokemiseen ja olemassaoloon, tai toisinpäin. Jokainen meistä voi lähtökohdista huolimatta kehittyä psyykkisissä taidoissa, niiden kokemisessa ja säätelyssä, sekä niihin reagoinnissa, se vaatii vain ymmärrystä, aikaa ja harjoittelua.

Psyykkisten taitojen kehittyminen, niin kuin oman itsen ja onnellisuuden löytäminenkin, vaativat taitoa pysähtyä. Ne vaativat rohkeaa, rehellistä ja avointa oman itsen tutkiskelua, omien ajatus-ja toimintamallien tunnistamista, ymmärtämistä, hyväksymistä, ja lopulta niiden muokkaamista haluttuun suuntaan.

Ja tätä kaikkea me lähdemme yhdessä valmennuksen aikana tutkimaan, opettelemaan, ja oppimaan.

Valmennus pitää sisällään viikoittain vaihtuvan teeman ja sen läpikäynnin, kotitehtäviä, vertaistukea, sekä myös mahdollisuuden syvempään ja yksilöllisempään valmennukseen.

Lähde mukaan tutustumaan itseesi ja löydä oman onnellisuutesi avaimet.

“Onni ei ole päämäärä. Se on tapa matkustaa”

Seuraava valmennus alkaa alkuvuodesta 2022. 

Varaa paikkasi ja lähde mukaan matkalle, jonka pääosassa olet sinä itse.

60€ (sis. alv 24%)

Paikkavaraukset sähköpostitse osoitteeseen
toni@tonikataja.fi

Metodin psykoterapeutti, retriittikeskus Villa Harmonian omistaja, Katja Eilu, puhuu omaan itseen tutustumisesta, hiljentymisen ja läsnäolon taidosta. Luennolla keskustellaan, oivalletaan, hiljennytään, ja avataan silmiä ehkä jollekin ihan uudelle, aidolle ja voimaannuttavalle.

Ajankohta: toteutetaan kun vallitseva tilanne helpottaa ja työpajojen pitäminen hyvillä mielin on taas ajankohtaista

Hinta: 50euroa/henkilö

Ilmoittautumiset kohdasta ”Ajanvaraus” – ”Ilmoittaudu ryhmään” tai sähköpostitse osoitteeseen info@metodintalo.fi

Jari ”Bull” Mentula on julkisuudesta tuttu henkilö, joka on ohjannut tuhansia ihmisiä matkalla  kohti parempaa fyysistä kuntoa ja omia tavoitteita. Nyt Jari puhuu kokonaiskuvan tärkeydestä, siitä mikä kaikki oikeasti on tärkeää, kun tavoitellaan tuloksia, jotka vaativat pitkäjänteistä työtä. Mitkä asiat vaikuttavat siihen kokonaiskuvaan, jonka tavoitteena Jarin omassa Bull’s All Out –valmennuksessa ovat, sekä optimaaliset fyysiset tulokset että laajemmin katsottuna tasapainoinen ja hyvinvoiva psykofyysinen kokonaisuus, arki, ja elämä.

Tulossa lähiaikana. Lisätietoja myöhemmin